ZOO VRT "Bingo" (Bosanska poljana, Tuzla, BiH)

Kompanija “Bingo” otvorila ZOO vrt na lokalitetu Bosanske Poljane u Tuzli. Rijeke građana Tuzle od prijepodnevnih sati slivali su se na lokalitet ZOO vrta, a ono što nije uradila lokalna vlast u minulih 16 godina, uspio je privatni poduzetnik Senad Džambić sa timom svojih saradnika.

ZOO vrt "Bingo" se nalazi na lokalitetu Bosanske poljane kod Tuzle, u neposrednoj blizini carinskog terminala.

Veliki broj divljih i domaćih životinja  krasi ovaj zološki vrt. Najviše pažnje se daje na edukacija mališana o divljim životinjam koje se mogu pronaći u BiH kao što su vuk, lisica, medvjed,… 

Također, veliko interesovanje vlade za kavez sa tigrom kao i lokacija akvarijuma i terarija.

Gradnja ZOO vrta još nije gotova, a iz kompanije “Bingo” najavljuju širenje kapaciteta. Također, otvoren je i restoran “Ringišpil”, čiji su meniji prilagođeni mališanima i njihovim roditeljima.



- Okončali smo prvu fazu od predviđene četiri. Uradit ćemo još toga kako bi naši mališani imali priliku da pogledaju živototinje, ali i da se edukuju o njima. U procesu smo apliciranja za članstvo i Evropskoj asocijaciji ZOO vrtova što će nam omogućiti potencijalnu razmjenu životinja i naše dodatno educiranje – kaže Emir Ramić, rukovodilac razvoja poslovnih projekata u kompaniji “Bingo".




Podsjetimo kako je Tuzla do prije 16 godina imala gradski ZOO vrt na popularnoj Slanoj Banji. Tadašanja i još uvijek aktuelna vlast je odlučila da ZOO vrt zatvori i obeća novi. No, obećanje, kao i mnoga druga nisu ispunili, navodno, zbog nedostatka novca.



Comments

Najpopularnije

Ficibajer (Brčko distrikt, BiH)

Izletište Zlaća (Banovići, BiH)